POKRAČOVÁNÍ REKONSTRUKCE KOMUNIKACE HOROMĚŘICKÁ

Praha 9. března 2022 – Po zimní přestávce se Technická správa komunikací (TSK) vrátí na ulici Horoměřická. Oprava začne 14. března 2022 v dalším úseku od ulice V Šáreckém údolí po ulici Nebušická a naváže tak na loňskou opravu jiné části této komunikace. Oprava se v tomto úseku dotkne i chodníků a mostu. Stavební práce skončí nejpozději do 5. června 2022.

Dodavatelská firma odstraní v první etapě stávající konstrukci vozovky a nahradí ji novou. Zároveň opraví odvodnění i ochranu kabelových rozvodů. V druhé etapě naváže souvislou údržbou komunikace v úseku Šárecké údolí – pěší podchod X010. Povrch tu odfrézuje do hloubky 10 cm a nahradí ho novým. Součástí stavební akce bude i obnova vodorovného dopravního značení.

Na rekonstrukci v Horoměřické ulici naváže kompletní výměna příslušenství včetně nové izolace na mostě. Stavaři provedou novou spřahující železobetonovou desku na nosné konstrukci mostu s protispádem u spodní římsy. Na konzolách nosné konstrukce se zhotoví nové monolitické římsy, na konci mostu budou provedeny gabionové zdi. Novinkou pak bude zavěšení plynovodu na východní straně mostu.